Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Aug-2008 19:34 Email | Share | Bookmark
ode yg lalu

 
 
 
 
 

meh letak award dulu. award ni was given to me by mamasya. thanks mamasya. mau kasi sapa yek...later2 lah cheq buat noooooooooooooo



ni choc chip almond muffin yang resipinya ku amik dari fp k/rinnchan. sedap juga cuma agak manis pada tekak ku. some ku letak almond flake dan ada yg tidak dan pastinya ku tak letak kismis coz tak ada stok dan tak suka hahahaha. ku buat muffin ni sebab nak buat bekal utk irfan dan dua lagi kwn dia nak berenang kat pool presint 16 putrajaya. kami berempat gi pool tu tadi petang. ku dah jangka satgi naik dari pool sure bebudak ni lapar, so buat le muffin nih. memang tepat skali...naik je trus cakap lapar. so kasi derang makan dulu muffin tu baru balik umah. masa nak gi pool tu sempat singgah kat putrajaya holding jumpa k/dot utk kasi sample kukis raya.

minggu ni so far tak ada ode. so ari2 cuti sekolah ni ku melayan tido le. lepas hubby gi keja dan solat subuh ku tido balik dan bangun agak lewat hehehe. bgn trus wat keja umah ie sapu/vacuum, mop, basuh/sidai kain, masak etc. masa terluang ku dok menatap buku cerita le. tadi sebelum gi pool sempat gi library dulu tukar buku cerita. at least tak le boing sgt nak nunggu bebudak tu mandi. nak mandi skali ku tak ada le plak baju renang.

CHOC CHIPS ALMOND MUFFINS

Bahan-bahan:
BahanA (Diayak)
2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan serbuk koko
1/2 camca teh garam

BahanB (Dipukul hingga kembang)
2/3 cawan majerin
1 1/3 cawan gula castor
2 biji telur gred A
1 cawan susu segar

Bahan C ( Digaul dengan sedikit tepung)
1/2 cawan choc chips
1/2 cawan kismis
1/2 cawan almond cincang

* Sedikit choc chips dan almond slices utk ditabur atas muffin

Cara-cara :
1. Satukan A dan B. Kacau sebati. Masukkan C, Kacau guna spatula setakat sebati sahaja.
2. Masuk adunan ke acuan muffin 3/4 penuh. Tabur sedikit choc chips dan almond slices.
3. Bakar pada suhu 190 darj cel selama 25min -30min, bergantung kepada oven masing-masing.



ni plak tempahan minggu lalu...first time wat kek princess tu...kah kah kah..dah siap dah amik pun kek...bila syairah dok belek2 gambar kat kamera...dia gelak beso...dia kata princess mama mata juling lahhhhhh ku tak terperasan dan tak terpk pun kek ni jelly nya tak kemas...byk sgt ke apa ke ntah le...warna pun kurang tepat. skin princess tu jadi warna peach...entah keturunan atau mix blood apa pun tak tau le kulit jadi kaler peach haru tol. kek tu fiza ode utk niece dia. kek asam tu plak...my regular customer kwn syairah, hezrina. 2 minggu berturut rasanya dia ode kek tu. kek salut coklat tu aceli ciskek, ode dari munirah. dan yg kapis tu plak tiramisu, ode dari norharlina, kwn kepada mazni. thanks mazni tolong rekemen dan thanks to norharlina kerna sudi menempah dari ku. tapi sorry aritu masa delivery....ada huru hara skit hehehe. ku tunggu kat bus stand lrt bkt jalil, lina gi cari ku kat pusat akuatik....communication broke down


ni plak tempahan dari regular customer aka my senior masa kat kolej dulu, k/anom. thanks k/anom. mula2 dia sms nak 200 pcs of cis tat....pastu on saturday dia tambah lagi 100 pcs so seme 300 pcs of baby cistat. tat shell tu dah buat awai2 lagi. cuma cis je nak letak and bake just before ku gi anto on sunday petang tu. so bila balik dari pusat akuatik bkt jalil, kelam kabut le ku wat lunch utk family. elok siap lunch dlm kol 1 lbh cengitu...trus continue letak cis dlm tat shell dan bakar....elok2 je seme siap di pack at 3 pm. memang ku dah plan nak kuar anto at 3pm. gi anto...anak2 dia aja tolong amik, coz anom ada kat kedai dia.

on the way balik tu ku sempat singgah kat seksyen 4 singgah kat my fav gerai kuih. aceli yg ku suka beli kat situ...popia goreng salut sambal...emmm sedap. dah byk ari tak makan terkenang le plak selalu dok beli bila pi amik syairah balik sekolah. kadang ku dok makan popia tu ngan irfan sambil tunggu syairah kuar dari sekolah. nak buat malas...coz hubby kurang minat.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net