Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 19-May-2008 15:45 Email | Share | Bookmark
cite last week - selamat hari guru

 
 
 

lamb chop style ku le nih....tangkap senang je. lamb chop ku ni cam fast food...kejap je siap hehehe. lamb chop memang faveret anak2 ku. dulu ku tak pandai makan kambing atau lamb. tapi masa kat jepun dulu....hubby rajin beli lamb bila musim sejuk. so ku pun cuba le makan..emmm not bad, terus pandai makan. anak2 plak...dah kami dok beli dan masak...derang pun reti le makan. tapi anak2 sedara ku seme tak mo makan kambing atau lambi ni...tak lalu...walhal tak penah rasa pun...rugi sungguh depa kan. lamb ni ku selalu suka buat sup siam (segera je...campak sup siam adabi hehehe) dan kurma. dan masakan yg paling favorite musti lah lamb chop. ku ni jenis tak berapa rajin so bila nak buat lamb chop ku akan sesiap beli whipped potato dan coleslaw dari kfc sebagai pelengkap hehehe

Lamb chop citarasa ku

Blend je: bwg besar, bwg putih, halia, lada hitam, skit jintan manis, sos tiram, garam dan skit gula melaka. dah siap blend ni terus je curah ke lamb tu dan perap le...lagi lama lagi sedap. then bila nak makan....grill le atas grill pan....sos lada itam emmm anak2 dan hubby kurang gemor. so derang cuma perlu sos cili je. so tangkap senang kan ku punya lamb chop....cuba lah.


ni plak buah tangan anak2 ku buat cikgu derang masa hari guru. selalu dok pi beli hadiah kat kedai rm2 this year tukar le plak...bagi cupcake. terhegeh2 nak menyiap kannya ha. sorang cikgu dapat 3 biji . cupcake dlm cup square tu plak buah tangan ku buat sarah, anak lin. dah janji ngan sarah nak kasi cupcake dlm bekas tu utk dia kasi kat cikgu dia masa teacher's day. ari tu cam bz gak le.... malam buat cupcake...pepagi sibuk bakar muffin untuk senior ku masa kat itm dulu, k/dot kat putrajaya. thanks to k/dot sudi order dari zana yek. terpusing2 juga ku nak gi anto tu. wpun dok slalu gi putrajaya tapi ku xdrive. ku bila tak drive...tak ingat jalan hahaha...anyway muffin tu sampai dengan selamat pada k/dot akhirnya


bz sgt friday morning tu tak sempat nak amik gambar muffin bluberi ngan stroberi tempahan k/dot tu. ni gambar lama, layan je lah


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net