Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 3-Feb-2008 07:41 Email | Share | Bookmark
menu weekend

 
 
 
 

mula2 kasi resipi muffin yg ku copy and paste resipi dari fp masriyah. dah buat 2 minggu sudah tapi malas nak download gambar dari kamera. so masriyah ni le...muffin yg ku wat. tapi ku tak taruk cheese. malas nak thaw cheese. ni kes wat nak cepat siap je . ku not so much into muffin. tapi kawan2 syairah suka muffin ni, siap minta resipi lagik

DOUBLE CHOCOLATE CHEESECAKE MUFFINS
(sumber sinful4688.blogspot)

Ingredients
75 g cream cheese
2 tablespoons sugar
2 cups flour
3/4 cup chocolate chips
1/2 cup sugar
3 tablespoons cocoa (saya bubuh drinking chocolate itu tak hitam)
4 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1 egg (beaten)
60 g butter (melted)
1 cup milk (saya tambah 1/2 cawan milk sbb adunan ini agak keras)

1. Preheat oven to 190°C Beat cream cheese & 2 tbsp sugar together & set aside.
2. In a large bowl, combine flour, chocolate chips, 1/2 cup sugar, cocoa, baking powder & salt.
3. Make a well in the centre. Pour in egg, butter & milk stirring till just moist.
4. Spoon some chocolate batter into each muffin tin & drop 1 tsp of cream cheese mixture on top. Then cover with chocolate batter. Basically you'll have a cheesecake centre.
5. Bake 15-20 min till springy to touch


ni plak menu hari ahad baru ni. siput lalala, ikan patin masak asam rebus, goreng kangkung and daging berlada ( ni resipi dari fp k/tun boxhousestudio - suka ni k/tun, thanks for sharing, dah tu senang le plak nak buat.) minggu ni seme menu yg hampir sama je cara dia. tumbuk cili dan bawang je, ada yg tumis ada yg just rebus je. menus yg senang dan cepat dan menyelerakan


nasi goreng cina ngan tomyam ni adalah salah satu juadah makan tengahari ku dan anak2 minggu lepas. ku memang suka le sesangat dengan nasi goreng esp nasi goreng cina...pastu kena ngan tomyam panas....fuyoooooooooooo


ini adalah cubaan ku seterusnya utk deco cuppies. kali ni carrot walnut cuppies ngan cream cheese frosting. masih byk perlu diperbaiki dan dipelajari. cream cheese frosting ku wat tu agak kurang smooth. anyone ada any tips utk smooth kan cream cheese frosting nih???? niway thanks to the customer yg sudi menempah cuppies dari ku yg masih merangkak2 lagi dlm bab deco nyerrr. feedback on taste...alhamdulillah...sedap kata mereka.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net