Want your
own Fotopage?






 
Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 20-Jun-2007 23:19 Email | Share | Bookmark
carrot cupcake and coney dog

 
 
 


kawan2 seme sibuk wat coney dog ku pun teruja gak nak mencuba coney sauce ni. emmm memang sedappppppp.

CONEY SAUCE (copy dr fp mamafami - malas nak taip... )

Ingredients :

1/2 pound ground beef
1/4 cup water
1/4 cup chopped onion
1 clove garlic, minced
1 cup tomato
1/2 tsp chili powder
1/2 tsp msg
1/2 tsp salt

Directions :

In a medium skillet over medium high heat, saute the ground beef for 10-15 minutes, or until well browned. Break up with a fork until fine. Add the water,onion, garlic, tomato sauce,chili powder, msg and salt. Allow to simmer for 10 minutes or until heated



karot cupcake ni ...ku modify tambah cheese filling. wat cengini untuk cuba wat jualan...alhamdulillah ada gak neber2 and frens yang berminat. resipi malas nak taip...notebook ntah kat mana ntah...later le ku hupdet resipi yek...penat le dah malam..

rusty karok kek - resipi dr kwn nama ida mahbob
dah adjust ikut apa yang available kat umah

2 cups all purpose flour
2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp salt
4 large eggs
1 cup sugar
3/4 cup firmly pack brown sugar
1 tsp vanilla essence
1 cup oil
3 cups grated carrot
1/2 cups pecan or any nuts

sift together flour + salt + baking powder + cinnamon
beat egg + sugar + vanilla essence until sugar dissolve and mixture become thick
at slow speed add oil gradually, beat until incorporate
add flour and lightly beat until mixed
fold in nuts and carrot.
pour into prepared pan or papercup and bake at 175C. in pan around 45 mins. papercup for 20-25 mins.
kalau nak letak filling...paip filling dulu baru bakar.

cream cheese filling
200 - 250 gm cream cheese
1 egg
60 gm sugar -icing or castor
1 tbsp lemon juice

beat together until smooth.


Quote:
jom sembang:
mamafami : a`ah le mama...zana taruk extra air supaya nampak berkuah skit. cuppies tu mamafami, klu wat frosting cheese lagi sedap dari filling tu. tapi nak senang jual dan keja, zana promote yang filling tu je hehehe

idaisk: amboi awai ida masuk mlm tadi, tak abis hupdet dia dah mai jengah. lewat tido gak le tu . memang sedap ida....tq for sharing

mamaella: cuppies tu sedap...nak2 plak letak crushed macadamia kat dalam fuyoooo...terangkat. tapi nak jual....tak mampu le nak letak macadamia heehhe. niway tq for stopping by kat sini yek

yang mazni : buat mazni jgn tak buat...sedap u, tak rugi cuba

cak: ko lagi terer dah berkali2 wat hehehe. cak carot kek tu klu k/zana, sedap lagi dengan cream cheese frosting dari fiiling nih. tapi untuk senang handle ku buat filling. ini utk jualan le cak.

syahid: ingatkan dah nak balik tak balik oliday ke? dok dirantauan le blajar masak dik oiii...masa lum dok dirantauan dulu akak pun jarang xperimen masak nih....bz le konon, balik keja penat hehehe.

liza: kihkihkih ...akak tak tau dek non oiiiii semekut tu ...tak penah pun cuba wat semekut nestum nih. mahap yek.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net