Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 6-Jun-2007 09:42 Email | Share | Bookmark
mushroom cookies

 
 
 
emmm dah lama tak update pasal makanan nih. almaklumlah...bz ngan hal lain. mushroom cookies...emm dah lama dok berkenan ngan pink carries dari fp nina dan dah lama dok cari cutter bentuk mushroom tu. baru-baru ni je terjumpa cutter nyer. dah jumpa terus beli dan balik umah terus cari resipi kat fp nina. kata nina biskut ni aceli biskut mama carries. tapi nina namakan pink carries ikut kalernya dan ku plak namakan dia ikut bentuknya so jadilah mushroom cookies. for me resipi nyer agak plain. so i add more of milk powder to better taste.



mushroom cookies
225 gm butter
75 gm gula icing
1 biji kuning telur
260 gm tepung gandum ( i used red rose)
60 gm tepung jagung
50 gm susu tepung
1 sdt emplex

cream butter dan gula hingga sebati je...then add telur kuning. masukkan susu tepung. ayak seme jenis tepung dan emplex. and finally masuk tepung, uli sebati. canai dan terap.

topping

30 gm putih telur
150 gm gula icing
1 sdb tepung jagung
esen dan pewarna

beat putih telur dan gula hingga pekat. pastu masukkan tepung dan esen. bahagi ikut kegunaan. pastu letak atas cookies dan corakkan. then bakar in preheated oven pd 180C selama 20-30 minit.


ni kukis2 yang ku pakejkan sebagai hantaran utk adik ipar kawin ari tu.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net