Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 23-Apr-2007 22:01 Email | Share | Bookmark
eva shakirah lagik

 
 
 


beberapa minggu yang lepas gi umah chak ku. mak kt kg ada kirim smtg so ku gi sampaikan le. lagipun kami semua dok tingin nak tengok perkembangan cucu chak tu...sapa lagik Eva Shakirah le. aceli baru kali kedua nak gi umah chak kat puncak jalil nih...emmm tersesat juga...lupa jalan, finally kena le call chak juga amik kami hapway. sampai kat umah dia...bila tengok baby Eva tergolek kat tilam dia...terjerit ku ngan syairah...pe lagi terkejut le mek kecik tu....terus nangis. kami nih terjerit bukan apa terkejut tengok perkembangan dier...fuyohh dah tembam giloss...terkejut giler...almaklumlah anak2 ku tak le setembam si eva. lagipun the last time ku tengok dier masa umur 2 bulan...biasa jer...tup tup dah 4 bulan...makin bulat lak...geram betui. tapi disebabkan dia terkejut ngan kehadiran kami yang kecoh dan kebetulan dia tengah bad mood coz ngantuk.....jadi tak le friendly ngan kami...pandang semacam je kat kami 4 branak, lepas sorang, sorang dia dok check muka...kejap2 nak senyum , kejap2 nak nangis . syairah dok geram cubit pipi dia. pas tu dia tido. elok kami nak balik dia pun bangun....wah dah bangun dari tido...mesra le plak. gamaknya dah cam kot wajah2 kami nih...lagipun dah segar. baru ni syairah cakap `ma, jom gi umah maklong, nak cubit pipi eva`. nanti lah senang insyaallah sampai le kami.



untuk jamu mata dan perut jom pekena ayam paprik sytle zanaz



ayam paprik style zanaz

sebelah dada ayam- dipotong kecil dan di gaul ngan skit garam dan sos tiram
2 sdb cili kering yg dimesing ngan bawang besar
1 sdb sos tomato
1 sdb cili sos
2 sdb kicap sotong
1 sdb sos tiram
1 sdb kicap lemak manis
2 ulas bawang putih - diketuk @ ditumbuk kasar
4 biji api diketuk
1 btg serai diketuk
kcg panjang/buncis -dipotong ikut suka
karot
bunga kobis
daun limau purut
garam dan gula

panas minyak lam kuali...goreng sekejap ayam yg diperap tadi pastu angkat. the tumis bwg putih dan cili api naik bau then terus taruk cili kisar then serai sekali. tumis cili kisar sampai naik minyak pastu taruk all the sauces. kacau sebati masukkan ayam . kalau terlalu kering boleh tambah 3-4 sdb air untuk kuah. then boleh masuk sayur, daun limau purut, garam dan gula. then masak le agak sayur tu sedang2 je masaknya atau ikut kepekatan kuah yang dikehendaki. emmm ini sedap makan ngan nasi panas2.


Quote:
reply:

jeff : tu lah coz lama tak makan padprik tu le...yg buat tu.....

k/leen : tepat skali...padprik memang pembuka selera....nak2 plak org yang sentiasa terbuka selera cam saya nih hahahha....gamaknya kasi kayu pun masih berselera kih kih kih

bonda rafiqin : tembam kan...ecah kecit tembam cengitu tak? hmmm klu boleh pass ikut tenet nih...dah lama akak jamu kawan2 semua

ida : tol le ida....musti siok nyer dpt gomol kan...tapi ari tu gi tak leh nak gomol...dia tak mau, ni yang tak puas ati nih....

cakcibur : cian kat chak tak leh tengok photo...napa yek...akak penah jadi tapi tak lama le...lepas on/off komputer, tutup server segala....dia ok balik. cak tak gebu sgt ke cak buat apam tu? akak buat tak le segebu apam bonda tapi still merekah....niway akak sukat guna cawan hok 250 ml tu dah tu nasi tu plak, just loose pack bukannya tekan padat secawan tu. akak pun tak guna tapai nasi, cuma nasi je. mcm resipi apam salju kat fp k/hanieliza tu...cuma tambah eno je.

ouled kenitra: klu masa lapar...kes naya hehehe

mummy jam: baby seme comel kan...emmm suka dpt kelek dan gomol baby....tp baby org je...baby sendiri malasssssssssssss

habibah k : yalah k/chik, kita ada pandangan yg sama, i pun rasa she looks like her father.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net