Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 13-Apr-2007 15:26 Email | Share | Bookmark
terai dan terai dan terai

 
 
 
 

rupa dan saiz asal cream cheese butter cake ku

buat cream cheese butter cake ni last sunday kot, amik resipi dr fp http://babybatriesya.fotopages.com. okay juga teksturnya. tapi gatai tangan ku tambah flavor kat kek tu letak espresso paste hehehe then loret tu plak ku campur coklat emulco. pastu ku potong 3 bahagian. ketiga2 tu ku layer ngan coklat frosting dulu, coz memula rasa memang nak letak coklat frosting jer.... but the next morning changed my mind...satu bhg menten dgn coklat frosting but the other two, ku deco ngan buttercream so ini lah hasilnya permulaannya.


after 4 steps ini hasilnya hehehe

sapu frosting pun lum kemas and edges pun tak sharp dan senget benget hehehe. tak apalah bak kata bonda klu tak silap...kena terai selalu...ye tak bonda.


ini rupa terakhir salah satu kek ku

then tangan lagi menggatal...so mula le tambah itu ini. dan inilah hasil satu daripada 2 portions kek tu.


dan ini lagi satu. pe macam...ada improvement tak kengkawan??? rasanya ok lah utk orang yang tak kreatip lagi kerastangan cam ku ni. opps lupa nak tambah...ganaz lak tu. dan jgn lupa tunggu coming entry......my TIRAMISU lak.


Cream Cheese Butter Cake

200 gm butter
200 gm cream cheese
250 gm gula castor
5 biji telur
250 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
Sedikit jam (terserah citarasa) utk hiasan

Pukul butter, cream cheese dan gula hingga sebati. Masukkan telur sebiji demi sebiji hingga ringan. Kaup balikkan tepung ke dalamnya hingga rata. Hiaskan dengan jam di atas kek. Bakar dlm acuan 8 in dengan suhu 180'C hingga masak.


niway tekstur kek ku masih lagi not as good as tekstur kek nina....nak kena terai lagi nih so that boleh jadi or at least hampir cam sifu buat

Quote:
reply:
k/leen: cantik ke??? tenkiu...syiok sendiri le tu . dah puas cuba k/leen, nih le yg kira agak presentable skit k/leen. k/leen pun klu rajin mencuba musti boleh...malaysia boleh

jeff : pink ngan putih kan serasi.....

habibah : emm u must know that i`ve tried so many times already...and this one je yg ok skit ...so baru le letak kat fp nih. emmm i dok tunggu gak..foto kek yang u buat tu...tapi bila gi kat fp u tak ada le plak..

mamazieza: mau tau mamazieza...itu kira amik semangat mamazieza le, beriya dok terai wat bunga guna tip rosette tu. kes dok tgk kek kat fp mama le so tenkiu to u.

rinnchan : tepat sekali

rafiqin : ok ke bonda? eeee syoknya org kata ok hehehe.... . tu amik semangat ko le. apam tu kan...nanti ku upload kan.

nabia: jadi le tara org kerastangan hehehe. niway ada le improvement skit kan...nabia pun jom le terai.

yangmazni: mazni....if there`s a will, there`s always a way ....cuba lah mazni, bygkanlah ku ni kerastangan, tak kreatip, tak sabar...kiranya all the negative things seme ada kat ku...and hasilnya itulah...so ko pun musti lagi boleh hehehe. cuma bila kat jepun kita jrg tengok kek yang too fancykan and deco derang very simple so kita pun mcm blur skit. (ku le tu) ni dah lawat fp kengkawan, baru le terbuka mata tu sikit.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net