Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 12-Apr-2007 15:53 Email | Share | Bookmark
donut sosej

 
 
 
 


made this sausage doughnut last few weeks. I was so tempted to make it after seeing it in the recipe book. after postponing it a few times...i`ve finally made it but i did not follow the recipe inside the recipe book, instead i used the recipe given by my sis, habibah k. emmm yummy...i liked it. but my boy still like the chocolate coated doughnut than this one. .



Quote:
Krispy Kreme-like Doughnuts
2 pkg yeast
1/4 cup warm water (105-115 degrees)
1 1/2 cup lukewarm milk (scalded, then cooled)
1/2 cup sugar
1 tsp salt
2 eggs
1/3 cup shortening
5 cup all-purpose flour
Vegetable oil

Dissolve yeast in warm water in 2 1/2-quart bowl. Add milk, salt, eggs,
shortening and 2 cups flour. Beat on low speed scraping bowl constantly,
30 seconds. Beat on medium speed scraping bowl occasionally, 2 minutes.
Stir in remaining flour until smooth. Cover and let rise in warm place,
until double, 50-60 minutes. (Dough is ready when indentation remains
when touched.) Turn dough onto floured surface; roll around lightly to coat
with flour. Gently roll dough 1/2-inch thick with floured rolling pin.

Cut with floured doughnut cutter. Cover and let rise until double, 30-40
minutes. Heat vegetable oil in deep fryer to 350 degrees. Slide doughnuts
into hot oil with wide spatula. Turn doughnuts as they rise to the
surface. Fry until golden brown, about 1 minute on each side. Remove
carefully from oil (do not prick surface); drain. Dip the doughnuts into
creamy glaze set on rack then when slightly cooled spread chocolate glaze
on top. Can dip in sprinkles or other toppings after chocolate if
desired.

Creamy Glaze:
1/3 cup butter 2 cups powdered sugar
1 1/2 teaspoons vanilla
4-6 tablespoons hot water

Heat butter until melted. Remove from heat. Stir in powdered sugar and
vanilla until smooth. Stir in water, 1 tablespoon at a time, until
desired consistency.

Chocolate glaze:
1/3 cup butter 2 cups powdered sugar
1 1/2 tsp. vanilla 4-6 tbsp. hot water 4-oz milk chocolate or
semi-sweet chips

Heat butter and chocolate over low heat until chocolate is melted;
remove from heat. Stir in powdered sugar and vanilla until smooth.
Stir in water 1 tablespoon at a time, until desired consistency.

Krispy Kreme Inspired Baked Doughnuts
1 cup white sugar
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon ground nutmeg
1/2 teaspoon ground cloves
2 teaspoons ground cinnamon
3 cups all-purpose flour
1 cup buttermilk
3 eggs
1 tablespoon honey
1/2 cup butter, melted

Preheat your oven to 400 degrees F (200 degrees C). Lightly grease a baking sheet, or doughnut baking pan.

In a medium bowl, mix sugar, baking powder, baking soda, nutmeg, cloves, cinnamon and flour. Mix buttermilk, eggs, honey and butter in a separate medium bowl, and stir into the dry ingredients. Then spoon the mixture onto the prepared pan in doughnut shapes. Bake dhe doughnuts for 12 minutes in the preheated oven, until golden brown. You can sprinkle confectioner sugar on top of th edoughnuts while they`re warm or you can make your own glaze to dip them in. I had to glazed doughnuts, so I boiled 1 cup of water and mixed in three cups of powdered sugar to make sure I`d have enough.

kat atas resipi donut nyer. cara nak lilit kat sosej tu...cam biasalah buat bagi jadi panjang cam tali then lilit je kat sosej. pas tu golek le samada atas breadcrumbs or dessicated coconut. mana2 yg available le. dah kembang elok baru le goreng.





apple pie ala ida- tapi ida wat cantik je tak bocor, ku buat...bocor abis... ganaz kotttttt hehehe nama pun zanaz hahaha.

Quote:
reply:
mamazieza : zana wat yang goreng. lum penah cuba yang bake. niway cara buat pun modify skit le ke cara kuno zana yang tak cukup kelengkapan makna kata seme guna tangan ni ler . rasa dia sedap gak...lain sikit dari yang zana biasa beli kat gerai2 tu. niway yg kat gerai guna butter/marjerin kan kaler pun agak kekuningan teksturnya. ini plak dah guna shortening so dia putih le skit

mamafami: mamafami.....(buat gaya jerit ala keloi kekasih lama x jumpa le nih ) rindunya kat mamafami... niway tadi dah p fp mamafami...emmm dpt le lepas rindu tp tak puas coz tak leh nak menyibuk (komen le tu) hehehe.

mummy jam: cewah entry kali ni 3 mamas/mummy masuk ha....sonoknyer. tak le gebu sgt yg zana buat tu that day. coz sebelum ni wat lagi gebusss...terai le tak rugi apa2...untung lagi ada...untung perut kenyang hahahaha

CK : tq for coming... . ya lah kan children seme suka sosej kan. anak2 ku masa kecik pun cengitu. alah buat le CK, kecian kat Y...lagipun donut not as difficult as making bread

arrembawi : welcome to my fp. baca komen u and tgk fp u...membuatkan ku terkenang kat adik2 undergrads yg tinggal nearby apt ku masa kat jepun dulu. ada juga buat makan jamu adik2 tu n penah berniaga juadah buka posa kat derang ...sonok jamu derang coz seme hasil kerja n penat lelah di dapur jadi berbaloi coz they really menikmati segala juadah yang disediakan . niway brapa lama lagi kat morocco? sonok ke kat sana?

jeff : gambar cantik le....klu terkena time tu keadaan elok je...selalunya kantoi....coz amik gambar men hantam saja hehehe niway tenkiu.

habibah: ganaz means ganas tau ke apa itu ganas...smtg like brutal, kasar etc. seme org ckp i ganas coz ayam dah mati pun leh lompat keluar dari periuk hahaha...tu ros le suka ingatkan i pasal kejadian masa raya 2005.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net