Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 24-Mar-2007 18:47 Email | Share | Bookmark
kari sembilang

 
 
 
 
ini adalah our lunch last sunday. on saturday went to pasar malam with hubby. gi pasar malam cari ikan dan sayuran le. beli ikan sembilang, ketam, udang, ikan kembung and ayam. some sayur and ulam too. so sunday tu masak le kari kegemaran suami ku. kari ikan sembilang dengan timun serta daun kesum. pas tu ulam pegaga dan ulam raja dengan sambal belacan. untuk anak2 ku buat sayur campur ngan ayam tandoori. actually kami jarang dinner or lunch with more than 2 dishes. kiranya once in a while je we had this kind of lunch hahaha. selalu kalau masak more than 2 dishes tu samada saturday or sunday je. coz weekdays kalau masak macam2 cengini...tak kehabisan. ku selalu masak 1 lauk yang semua orang makan and lagi satu samada ulam n sambal belacan atau sayur.



Quote:

jeff : yalah jeff klu masak lomak memang sodap, nak2 plak kasi kaw punya pedas tapi malangnya hubby ku tak suka any type of masak lomak, asal ada perkataan lomak tu memang le dia tak nak makan. . so kari je lah.

kak kham: bukan takat jilat jari...jilat pinggan skali hehehe

rinnchan: sedapkan makan cengini, tambah lagi dgn sambal tumis udang ...lagi terangkat

raqynrafiqin : thanks for dropping by. lapar yek...gi le lunch. ari ni lunch apa?

nabia : memang tak toleh belakang...klu toleh kang tak masuk mulut plak suap nasi hahahaha




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net