Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 19-Jun-2008 08:44 Email | Share | | Bookmark
18 jun

 
 
 
View all 6 photos...
18hb jun, tarikh lahir ku. tahun ni ku menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 38 tahun....emmm bakal mengakhiri era 30an niway apa ada pada nombor2 tu...nombor je kan... niway...ku masih lagi mencuba yg terbaik utk diri ku dan keluarga di dunia dan di akhirat. di hari mendatang ku harap ku dapat menambah ilmu especially ilmu keagamaan.


dan ini pula adalah hadiah hari bapa dari anak2 ku utk papa derang....budak2 ni buat siaran tertunda le plak.... almaklumlah sejak dua menjak weekend je dok bertapa kat pusat akuatik bukit jalil so had no time nak bawa derang gi cari present utk papa derang.


ni le my own b'day cake kui kui kui wat b'day cake sendiri je hehehe. aceli tak plan pun nak wat cake...coz dah jelak makan kek pun. tapi 17hb ada lah b'day kwn ku nani. so wish dia dan usik dia tak ode cake ke? and dia usik ku balik ngatakan...celebrate esoklah, buat kek besar2 yek. so ku pun cakap ok lah...ko dtg umah ku for dinner pastu kita potong kek berdua hehehe. so pepagi lagi semalam ku godek kek apple carrot yg ku modified from resipi karot kek yg selalu ku guna. ni gara2 tgk fp k/rinn le ni...tergoda hehehe. dan ku salut le kek tu dgn icing cis...emm lazatnya...

ha ni le nani kwn ku...dia muda lagi..abt 4 years younger kot

so malam tadi dinner sempoi je...ku skarang ni malas memasak. so ku just grill rosemary chicken je. pas tu nani plak bawa spagetti yg lazat sekali....sedap nani oiiiiiiiiii. sori tak ada gambar lupa nak amik...coz tunggu nani lambat sgt, so bila nani smpai ala2 kebulur le plak ku ni dah tak ingat apa dah. ni seme last minit punya plan. so tak invite sapa2 pun. my hubby plak kata...ok gak...lama tak jumpa kwn dia, agos hubby nani. tu lah sejak balik mesia ni...w/pun dok tak jauh tapi payah benor nak berkumpul ha. masing2 bz dgn hal masing2. so bersembang sakan le derang.


lama tak tgk gambar sendiri...alamakkkkkkkkkkkkk baru ku sedar betapa besarnya badan ku skarang. huarghhhhhhhhhh tensen....camna nak lose weight ni.... asyik makan tido je kah kah kah.

ni plak ayam panggang rosemary tu....emmm sedap. thank you pada ana @ elianas fp. petang ku call ana...tips utk panggang ayam tu. coz ku tak penah panggang ayam sekor selalu panggang 1/2 ekor je. ramah ana ni dan terima kasih ana kerna sudi layan ku wpun dok drive dia masa tu.


Wednesday, 18-Jun-2008 07:05 Email | Share | | Bookmark
APARTMENT UNTUK DISEWA

ANNOUNCEMENT:

SAYA ADA APARTMENT DI BUKIT GEDONG, PULAU PINANG UNTUK DISEWA.

3 BILIK TIDUR
RENOVATED KITCHEN
800++ SQ FEET
AVAILABLE ON JUN 2008
NEAR TO GIANT, HOSPITAL PANTAI MUTIARA, WET MARKET, FOOD COURTS, CLINICS, BANKS, SCHOOLS ETC.

JIKA KAWAN2 BERMINAT ATAU ADA KAWAN KEPADA KAWAN2 SEMUA BERMINAT, SILA HUBUNGI ZANA DI 0129102655 UNTUK KETERANGAN LANJUT.

DIHARAP KAWAN2 DAPAT WAR2KAN BERITA INI KEPADA KAWAN2 YANG LAIN OK.
THANK YOU
.


Tuesday, 17-Jun-2008 03:09 Email | Share | | Bookmark
not much to stori

 
 
 
View all 4 photos...

truffles ni dah lama buat. masa lepas buat door gift tu ada byk lebihan brownies tu. 2-3 minggu gak le brownies tu dok lam esbox baru le sempat ku jadi kan truffles. niway...ku sebenarnya tak tau pun camne the right way buat nye...then masa nak buat tu malas le sangat nak surf tenet so jawabnya hantam saja le labu. memang sememeh abis ku buat truffles ni... rasa time tu gak nak give up. ku tak tau camna nak celup coklat dan tak tau pun coklat tu suppose coklat saja or coklat ganache...since nak elak membazir ku guna coklat ganache...memang haru biru...ada yg berkecai masa celup tu lah....ntah lah bebetui keja giler dan utk pengetahun korang sampai ari ni pun ku lum check lagi camne sebenornya org wat truffles ni hehehehe


kerabu kacang kelisa....emmm lama tak makan, selalu malas buat coz ku sorang je makan. tapi last week ku buat coz mak ku ada ka umah so ingat ada le geng makan kerabu ni. tup tup mak ku pun cuma makan skit je. ntah le kenapa...niway mak ku memang makan nasi lauk skit bebenor cam tak luak pun. sambal tempe ngan kentang & bilis tu....memang faveret ku. bila boring dah ngan lauk2 lain...ini lah jadi pilihan. antar lauk pembuka selera ku...sambal bilis + petai, sambal bilis dan sambal sardin tin....dlm dok diet pun bila ada lauk tu buat2 lupa kata dok diet

cerita lempeng kelapa plak....kebetulan last week ku ada lebih kuah kari so pepagi lagi ku buat lempeng kelapa...lagipun ku fikir kalau anak2 tak makan, mak ku mesti suka. rupa2nya irfan makan sampai berkeping2. jakun gamaknya anak ku ni coz dah lama sesangat ku tak wat lempeng kelapa ni. ku suka lempeng kelapa cicah kuah kari ikan atau kuah durian. ni dok fikir2 nak gi cari durian kat bintang, nak buat kuah then nak buat lempeng nyok- org penang kata, utk makan petang ni. menu lunch and dinner ari ni...laksa penang. ku dera derang seme makan laksa satu ari


carrot walnut cake buat utk fiza last weekend kot. tengoklah...bunga ku yang nampak keras2 gituk...nampak sgt tak berseni...beriya tiru dari fp yatt....tapi jauh api dari panggang so yat hellikonia x perlu risau akak tiru design ko...coz gerenti tak jadi punya kuang kuang kuang


foto eva taken last sunday. datang ngan opah, mama, maksu dan atok dier le. derang datang nak amik mak ku ke rumah derang plak. mak ku dok ngan ku 2 minggu. so sempat le dia nolong aku buat cistat, cucur badak segala hehehehe. kelakar eva ni...cakap malas betui...baru skit2 je dgr bunyi dia cakap...tapi dgn irfan...bagaikan "ko lah pujaan ati ku" hahahaha...suka sungguh kat irfan. irfan solat pun dia ikut sama sujud. but still panggil irfan dan sesapa saja dgn panggilan 'kakak'. angat ati si irfan eva panggil dia kakak

Quote:
sembang sembang
masriyah: emm...kerap juga wat kek karot coz ini lah aja kek yg hubby kita agak suka makan tapi utk dia kena make sure without any icing cubalah masriyah...sedap kek karot ngan walnut... by the way anak dara kecit tu...bukan anak zana tapi CUCU SEDARA hehehe

aishah@ummiaqil: masih dok cuba2 deco lagi. aminnn dan terima kasih atas ucapan dari aishah.

rani: ha anything with chocolates memang sedap

ida isk: ya lah k/ida....keras pun keras le janji hasil titik peluh dan air tangan sendiri kan


Saturday, 14-Jun-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
takoyaki resipi

 
 
 
View all 4 photos...

memandangkan ramai yang bertanya tentang resipi takoyaki...ini disertakan. niway...zana penah terai resipi ni masa kat jepun dulu sekali dua. but then...tak puas rasanya. sedap lagi guna tepung premix hehehe.

takoyaki batter

1 2/3 cup flour
2 1/2 cup dashi soup
2 eggs
1/2 lb. boiled octopus, cut into bite-size pieces
1/4 cup chopped green onion
1/4 cup dried sakura ebi (red shrimp)
1/4 cup chopped pickled red ginger

*For toppings:
fried bonito flakes
aonori (green dried seaweed)
Worcestershire sauce or takoyaki sauce or black pepper sauce
mayonnaise

Preparation:
Mix flour, dashi soup, and eggs in a bowl to make batter. Thickness of the batter should be like potage soup. Put oil inside cups of a takoyaki grill pan. Pour batter into the cups to the full. Put octopus, red ginger, and green onion in each hole. Grill takoyaki balls, turning with a pick. When takoyaki become rounds and brown, remove them from the pan and place in a plate. Put sauce and mayonnaise on takoyaki and sprinkle bonito flakes and aonori on the top.


ini aonori

ini bonito flakes

minggu lepas malas betui nak update fp. order as usual...hot item masih lagi baby cistat ngan muffin and chocolate cupcake. fot malas nk upload...lagi pun sama je cam dedulu hehehe.
boleh juga guna resipi kat you tube ni.... niway banyak cara dan resipi takoyaki on the net. kat you tube pn byk...so gi le jenjalan sana yek hehehe


Thursday, 5-Jun-2008 14:30 Email | Share | | Bookmark
biz during school oliday

 
 
 
View all 6 photos...

ciskek ordered by my fren in penang, en hilmi...at first dia nak tiramisu sebiji, tapi ku suggest amik ciskek je...takut tak stable plak kang tiramisu tu nak nek bas berjam2. anyway ku wat tiramisu cuppies dan made it as a gift from me to him and his wife. thank you...wpun jauh namun sudi menempah dari ku


ni plak wan dari putrajaya yang order, cokelat kapis ngan tiramisu cuppies. terima kasih pada wan kerna sudi mencuba kami dating kat bus stop alamanda je harap wan dan anak2 suka. ada baki cokelat kapis tu...so petang semalam ku gi anto umah neber ku , Kina. pagi tadi pepagi kina call cakap anak2 dia suka kek tu...syukur.


last week dan this week macam minggu baby cheese tarts plak... more than 10 bekas ku deliver baby cheese tarts kat senpai ku, k/dot kat putrajaya. dah nearly a month...k/dot dok tolong promosi hasil baking ku ni kat opis mate dia. in a week ada le sekali atau 2 kali ku wat delivery kat derang. so far this week kot paling banyak. last week anto baby cheesetarts, semalam ku anto marble cake and baby cheesetarts and today pun anto baby cheesetarts and muffins. disini ku ucapkan berbanyak terima kasih pada k/dot yang sudi mempromosi dan mengambil tempahan on my behalf.

baby cistat yg baru siap dibakar....


muffin blueberry and stroberi...tapi merekah not to my stended hehehe...tak cukup tinggi kot suhu dia.
muffin and baby cheesetart adalah antara yang paling hot at the moment among k/dot punya colleagues.

bila terfikir tentang delivery ke putrajaya....emmm semenjak dok deliver koi2 ni ke sana...macam2 yg ku lalui, byk kali ku tersilap jalan bila nak balik, terpaksa buat u turn, dan bila pergi...plan nak gi jalan lain...but ku terikut jalan lain...sampai tetap sampai le tapi tu lah lari dari plan. dan ari ni dan semalam je baru ku faham laluan mana yg paling senang untuk ku menuju ke destinasi ku dan pulang ke rumah ku ni lah padahnya ...bila hubby dok drive ku tak penah amik pot route mana yg dia bawa ku dan apa tempat yg ku lalui sepanjang perjalanan tu. wpun ku tak tido...tapi tak amik pot je hehehe. so sejak bermulanya...tempahan dari k/dot...baru le ku agak faham kedudukan pejabat2 kerajaan di putrajaya dan juga kemudahan swimming pools di sana. sebelum ni ku cuma konpiden pergi alamanda dan juga umah faridah kat presint 11 je dan juga sejak anakku dah join swimming program kat bukit jalil tu...ku pun juga dah tau jalan ke sana hehehe. gamaknya skit ari lagi...makin panjang le langkah ku di kl dan selangor kot hahahaha



[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net