Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Mar-2008 09:33 Email | Share | | Bookmark
my first spongebob

 
 
 
salam buat semua kawan2 lama atau baru . definitely ramai yang tertanya2 dan tak kurang juga yang membuat kesimpulan sendiri ....mengapa saya menyepikan diri . apa2 pun bagai di kata sebelum ni..... i need a break from everything. bulan februari hingga awal march bukan lah bulan yang ceria bagi saya. entah kenapa...tetiba ja rasa murung dan sedih, sensitip tak ketahuan.... anyway....skarang saya dah nearly back to normal cuma mood utk update dan berjalan2 ke fp kawan2 belum begitu aktip. untuk kawan2 yang mendoakan kesejahteraan saya, TERIMA KASIH TAK TERHINGGA saya ucapkan. emmm ni nak jawab satu soalan cepumas dari k/tun boxhousestudio....cheq tak ngandung aihhhhhhhhhhh. alhamdulillah benteng masih kalis peluru lagik baru je tukar benteng baru awal februari aritu

okay...back to story tajuk di atas.... tetiba je....dapat order minta kek spongebob....alamak....saya belum pernah buat karekter kartun atas kek.....camna ni.... . so semalam sempat chat dengan ej minta tip dan nasihat. thanks to ej....so inilah hasilnya spongebob pertama saya kelakar kan. dah le terhegeh2 nak buat dari semalam.....dah nak siap...terjatuh le plak setitik pewarna kat kasi spongebob tu....he eleh....cuai betui le ku nih. nasib le kek ni cuma kek utk testing wat spongebob je, bukan utk customer. customer nak next week. so kena le testing dulu kan....almaklumlah tak pernah buat dah tu....kerastangan . harap lepas ni ku boleh buat better than this kan....ada sapa2 boleh bagi tip dan advice utk di percantikkan lagi kek nih???? kek ni coklat moist dgn ganache pastu kat atas ku just sapu bc utk letak spongebob. niway camne nak licin kan bc kat atas tu ha?????


Quote:
kita sembang jom..........
rani: terai le rani....kalau dh gi belajar kelas lynn hassan....musti boleh buat punya le. alangkan saya yg tak kreatip dan tak berguru formally boleh buat....so rani musti boleh juga....jom cuba...

ana: alah ana....... awat le kita tak tukar2 fon no...len kali ingat tau....dan ini utk seme rakan fp...kalau ada sapa2 nak turun bbbangi dan nak singgah yummies dan vanilla pastri....calling2 le zana ni....jom kita berkenalan....sebabnya dekat le sesangat ngan umah zana ha..... umah2 yang belakan maybank islamic tu. insyaallah ana, mood utk menceriakan fp sudah mari kot

k/tun: hmmmmm mana tak ingat kat k/tun coz k/tun yang bagi soalan paling mahai....sampai kerna ada yang membaca komen tu, siap e mel zana tanya kan samada betui ke....
k/tun thanks for your tips and idea. tadi dok potong makan kek tu....dok merungut lam ati...ishhh tak suka nyer rasa bc ni. tak teringat langsung sebelum ni nak ganti dengan krim putar. nasib k/tun sebut....tenkiyu, tenkiyu.

k/misliha: terima kasih k/mis, insyaallah akan ku cuba lagik.

madiha: akak awai2 dah lama pasang benteng coz hubby tak nak lagi dah. memang le dugaan kan madiha...org yg nak sesangat...payah le plak nak lekat. emm pasal spongebob tu ....bukan lukis le....akak mana le reti lukis2 segala ....ni seme men tekap dan lekap je

k/zai: tulah bila datang tu tak nak jumpa kita pun faham, kekadang kita tak terfikir kan...niway thanks for your concern

mamafami:....okay apa lukis spongebob dpt sponge basuh pinggan, cheq pun mau gak satu...save duit hahahaha betui tu mama, ej tu memang baik, tak kedekut ilmu.

ida isk: cun ke??? tenkiyu k/ida....akan cuba lagi

k/tun: ej tu nama dia....kalau sebut fp dia tentu k/tun tau dia sapa kot....raqynrafiqin kot nama fp dia hehehe...dok panggil ej lupa plak nama fp dia, sori na ej.

anna: thanks anna...terhegeh2 nak siap satu spongebob pun....

k/zati: take note tau...lenkali amik hp no zana, so bila dtg yummies tu calling2 le...boleh le kita berkenalan umah cheq dkt ja....opposite yummies tu.

chendana: thanks ha....tu lah ...ada masa rasa cam nak angin je kan. skarang dah ok. cuba le lagi Ha buat spongebob...jom kita sama2 terai. benteng lama dah pakai...dah masuk 3rd round pun. ye lah anak bongsu pun dah 10 thn lebih tingin nak jangkit...tapi hubby tak restu bab sabar pun memang le....akak ni lagi le kurang....

mamasya: thanks mamasya kerna sudi menjengah. betui anak2 suka spongebob dan saya sendiri pun suka ngadap tv tgk spongebob. cuba le mamasya buat...buka payah lukis freehand pun...men tekap kat plastik pastu draw ngan coklat....jom terai. kalau kira kreatip...ku pun tak kreatip.

maklang: sapa kata cheq pandai lukis katun maklong oiiiii ni tekap je gambar spongebob yg dh diprint. kalau cheq lukis sponge basuh pinggan pun belum tentu jadik

lee lin: janji ada rupa spongebob...kira jalannnnnnnnnnnnnnnnnnn hehehe

penyulawa...thanks k/nim....dah spongebob tu sememangnya come.....so secara tak lngsung dia mencomelkan kek gua

hellikonia: yr spongebob pun dahsyat...hebat you...siap ada patrick lah, jalan lah, umah lah....terer le tu. akak klu lukis memacam lagi....pakai hancus le.... tinggai kek span je kang

masriyah: kaler kuning tu guna egg yellow nye pewarna campur ngan piping jeli.



Tuesday, 4-Mar-2008 09:09 Email | Share | | Bookmark
tak ada mood

to all dear friends, yg sering berkunjung ke fp zana nih....emmm mahap le lama tak update. buat masa sekarang ni zana betui2 tak ada mood nak update fp atau pun nak berjalan2 ke fp. kenapa???? usah ditanya...tiada jawapan. yg pasti mood tak ada. nak kata sibuk, tak sibuk pun. tempahan pun ala kadar je.

namun, ribuan terima kasih buat semua yang mendoakan segala kebaikan buat zana. zana amat terharu dan begitu menghargai kalian. insyaallah bila angin dah okay....aktiviti di fp akan kembali ceria buat zana


Monday, 18-Feb-2008 11:58 Email | Share | | Bookmark
tempahan

 
 
 
View all 8 photos...
tempahan pada minggu2 yg lalu. terima kasih pada yg sudi membuat tempahan. harap menepati citarasa.


chocolate banana cake ordered by syairah's friend


strawberry/blueberry cheese tart


chocolate cupcake with cream cheese filling


chocolate cupcake


souffle cheese cupcake


fiza nyer last minute carrot cake


roti jala & kari ayam (kari tak amik gambar le plak)


Friday, 15-Feb-2008 05:58 Email | Share | | Bookmark
photos shot by syairah

 
 
 
View all 9 photos...
ni antara gambar yg diambil oleh my doter, nursyairah.






Monday, 11-Feb-2008 17:07 Email | Share | | Bookmark
cuti-cuti cny

 
 
 
View all 11 photos...

cuti cny baru ni tak balik kg. hubby ku bz ngan kerja dia so tak dapat lah balik kg uhuk uhuk. aceli tak plan apa2 pun ngan hubby. cuma in my mind dok terfikir nak gi mandi...tak kisah le kat sungai ka, pantai ka and then nak gi tengok wayang cite dunia baru.

adam bersiap sedia nak join a/irfan

thursday , lewat pagi, tetiba je hubby tanya anak2 yang 4 tu, nak gi zoo tak??? ku pun what...nak gi zoo, zoo mana? dia cakap melaka. emmm zoo melaka lagi keluh ku ngan syairah. tak nak lah kata kami, tak larat nak jalan kat zoo melaka, dah 4-5 kali dah gi. baik gi mandi2 kat mana ke. so hubby pun mengalah...dia kata ok lah nanti lepas lunch kita gi round2 cari port mana nak lepak. lepas zohor...bergerak le kami cari port....last2 jumpa le pantai bagan lalang kat sepang. first time sampai area situ. tapi masa sampai tu air tengah surut. air laut nun ha jauh di tengah sana... pantai jadi besar...jadi tempat orang jalan2 dan anak2 main layang2. mula2 anak2 ku main layang2 juga, last2 papa yg main layang2, anak2 nak main air. so bior aja derang men air...derang main dari air jauh ditengah...hinggalah air nak sampai pantai. seronok tengok irfan, adam dan hani main air. teruja sungguh esp budak2 kecit yg 2 org tu. bila nak balik derang mengeluh...coz tak puas lagi. so hubby kata nanti sabtu kita datang lagi.

the kids menikmati kebebasan bermain pasir


sioknya hani mandi laut

on saturday -my hubby and my brother-in-law

so saturday pepagi lagi kami ke sana lagi. tapi kali ni dengan chak and hubby dan eli & eva. kali ni well prepared le. siap ngan khemah, picnic table serta bekal nyer. buat nasi lemak, karot kek, dadih and my sister bawa sandwich and snek. kali ni dengan mama dan mak long skali siap masuk berendam dalam air. lama gak kami berendam dari air ada tepi pantai sampai le air menginjak ke tengah (air surut). air dah makin surut kami pun gi mandi dan tukar baju. makan2 dan lepak2 bawah kemah and pokok. eva kepenatan ....nyenyak dia tido atas tikar. hani, adam dan irfan tak reti2 nak rehat...ada aja yg derang buat kat pasir tu...main pasir, cari sipur lah, ketam lah. sampai lah time nak balik baru le derang stop. tu pun irfan dok tak puas ati lagi...dia nak gi lagi. my hubby cakap, ok lah next time kita datang camping kat sini, dtg petang dan tido dlm khemah, insyaallah. baru le irfan ceria kembali. anak jantan ku sorang ni memang jenis suka cengini.

nyenyak eva tido

anak2 mandi ngan maklong & eva

sunday plak, hubby gi oustesen. tinggal le kami 3 branak. gi umah nikki san kejap, lunch time balik gi kenduri kat umah neber, then balik lena sampai petang. bangun kelam kabut siap...coz nak kuar gi tgk dunia baru the movie kat the mines. tapi malang sekali, tiket dah sold out so kena le tunggu for the next show. sementara tunggu tu...round2 le kat situ dan gi makan skali. niway we enjoyed the movie. cite ringan dan fun.


Quote:
cerita jom:
ida isk: dah cuti panjang cengini amik kesempatan le kan....
madiha: jernih ke??? boleh le tahan. khemah tu jepun mai. tapi xbestnya madiha...dia transparent. nak tido kalu kena gantung kain len lak utk cover
k/rus: siok le gak...pastinya anak2 yg siok. better than dok umah je kan
daalia: tu lah anak kecil kan...mana2 pun boleh tido....kepenatan si eva tu
mamaleen: kecit2 suka le cengini k/leen sok besar skit mana nak lagi mcm2 alasannya kang, panaslah, itam lah
chendana: ooo ha pun gi gak yek. kita orang tak makan pun, bawak bekal. memang next trip gi memakan le plak
k/zai: tu lah k/zai...sonokle dari terperap je kat umah...
mamasya: alah mamasya cam kita kecit2 dulu gak...dpt men pasir dan air tak hingat dunia zana dulu men air kat taliair atau sawah pun dah cukup siok tauuuuuuuuuu.
mamaella: yalah penat le si eva tu. men air ni penat kan, lagipun angin laut pun wat kita cam sedap je nak pejam mata.
boxhousestudio: mmg mcm kelambu pun k/tun. masa beli tk buka pun men amik je dah murah...skali buka tgk cengitu.... nak tido kena cover ngan ken lak kat keliling baru le siok



[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net