Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Friday, 16-May-2008 15:40 Email | Share | | Bookmark
besday & tag of nature

 
 
 
View all 4 photos...

15th May...my dear hubby besday tak payah wish le kat sini..dia kan buka pun fp ku hahahaha. eh wish le juga...HAPPY BIRTHDAY, I LOVE U hadiah dah kasi awal...coz dah beli dah lama...so dah tak larat nak simpan dah...13th dah kasi hadiah dah hahahha. irfan pun kasi hadiah gak utk besday papa dia. masa mother's day pun dia kasi hadiah gak...hadiah dia seme mai dari kedai buku kat sekolah le. tak kisahlah...janji ingatan tu yg penting. syairah...lain dari perangai irfan...dia tak jenis kasi2 hadiah. so tak kisah lah...coz tau..satu ikut mama, satu ikut papa hehehe.

Ha lagi satu 15th may juga birthday nabila, anak kawan ku aini . Happy http://aini-n-keluarga.blogspot.com. Birthday to u too Nabila.


hadiah mother's day dari irfan


10th May birthday my gudfren dari kelompok isteri2 geng hubby ku, Faridah. Happy Birthday to U, semoga persahabatan kita berkekalan ceria macam sekarang kan kami mula berkawan masa sama2 ikut hubby kami gi further study kat jepun dulu. sebelum tu ku penah jumpa dia 2x kot, sekali masa dia baru lagi nikah..masa dinner graduation PTD hubby kami. dan kali kedua...masa kat penang, just a few weeks sebelum bertolak ke jepun. dan masa tinggal di jepun kebetulan kami tinggal block yg sama selama setahun dan persahabatan kami berpanjangan w/pun dia pindah dari tokyo ke niigata . we came closer each year...nak2 pulak lepas pulang dari jepun kami tinggal tidak begitu jauh, ku di bandar baru bangi dan faridah di putrajaya. mungkin kami sama2 orang utara...maka senang utk kami berkomunikasi antara satu sama lain kot atau mungkin ada faktor2 lain yg menyebabkan kami agak serasi. to Faridah, k/ros hargai persahabatan dengan ang.



ni plak tag touch of nature yang ku terima dari qamar81. thanks qamar. so ku panjangkan lagi tag ni utk kengkawan yg lain yek.... randomly pick up je nih, satu dha le kot, kasi can org lain plak nak tag hahaha...sapa yek...http://chendana.fotopages.com




Monday, 12-May-2008 23:31 Email | Share | | Bookmark
tag abt yourself

 
ini tag ...diterima dari zura dan mak lang azie....emmmmh ingatkan omwork apa ke mak lang kasi....rupanya omwork ni



The rules:
1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

7 FACTS ABOUT MYSELF:
1. suka main bebudak tapi i'm not a good mother thp kesabaran very minimum dgn budak2
2. normally org suka drive pakai selipar or flat shoes...tapi ku lebih suka kasut bertumit tinggi
3. gayanya agak kasar...tapi hati nya amat le lembut
4. suka le sesangat nap di waktu pagi - org kata tak murah rezeki kan cengini
5. suka lauk/makanan yg mak tak masak masa ku kecit2 dulu ie...sambal sardin tin, sambal
bilis, laksa penang
6. suka makan pulut...tapi tak boleh makan banyak...muakkkkkk
7. bila naik kereta je...mesti mata pun nak lelap....dari kecit sampai le dah jadi mak budak gitu le gayanya bila naik kete.....

yg kena tag ngn ku

1- http://yangmazni.fotopages.com
2- http://umieaisyah.fotopages.com
3- http://bungaros.fotopages.com
4- http://chendana.fotopages.com
5- http://ejeamie.fotopages.com
6- http://srsfeqah.fotopages.com
7- http://qamar81.fotopages.com

Finally: HAPPY MOTHER'S DAY to everyone yg bergelar ibu, pengunjung fp ku yg tak jemu datang bertandang...kepada ibu ku, Hjh Mas'an dan ibu mertuaku, Hjh Halimah.




thanks to fliffy for sharing this nice scrap and also tq for letting me know


Monday, 12-May-2008 12:21 Email | Share | | Bookmark
door gifts

 
 
 
View all 6 photos...

ni lah my first big project buat 1K wedding door gifts...ini order dari abang kepada kawan ku yg dikenali semasa suami kami belajar di jepun dulu, kak adibah, terima kasih bebanyak kerna sudi promosi hasil kerja saya. terima kasih juga buat Brig Jen Dato' Haji Che Akmar dan Datin Hjh Che Yon atas kesudian Dato' dan Datin berurusniaga dengan ku. dan tak lupa juga SELAMAT PENGANTIN BARU buat Ezam Affendy dan Raja Nurul Huda...semoga bahagia bersama ke akhir hayat. Maaf kerna tidak dapat memenuhi jemputan majlis perkahwinan kalian.

ku start the preparation dari hari rabu lagi. so 3 hari tu ku sibuk sesungguh. 5 pagi ku dah start mixing the ingredients and baking the brownies. everyday break at 11 am to cook lunch for my children and 1 pm plak to fetch the children dari sekolah. i'll stop baking and packing by maghrib. after dinner ...start ikat riben plak and stop at 11.30 or 12 midnite. memang penat giler. dan ku agak panik bila part nak ikat riben tu. coz ku tak ada byk masa utk spend mengikat riben tu. so nak tak nak kena la minta tolong my fren Lin and my eldest sister, Chak. Lin start to help me ikat riben tu dari thursday and i think Lin til friday she managed to ikat more than 500 bekas. she was very fast. Friday, chak came to my house dengan farehah and eva. later in the afternoon eli (mama eva) plak datang to help coz kebetulan eli cuti ari tu. the derang lah penyelamat ku. kalau tanpa derang gamaknya malam tu ku tak tido malam le dok ikat riben ngan lekat bunga lak atas riben tu. Terima kasih tak terhingga buat chak, farehah, eli dan lin, emm tak lupa juga tima kasih buat anak2 mama, syairah dan irfan . alhamdulillah malam sabtu semuanya siap tersusun dlm 4 kotak, syukur alhamdulillah....ku berjaya menyiapkannya bersama dengan bantuan kawan, sedara dan juga anak2 ku dan tak ketinggalan my hubby k/adibah dan family datang amik brownies tu on saturday morning. cite penat wat keja nih...jgn cite le....sakit kaki segala ....rasa time2 tu gak nak pi spa ni dah okay dah pun, tak sempat plak nak ke spa syukur sangat baru je tadi dpt sms dari k/diba menyatakan ada tetamu yang call datin bagi tau brownies tu sedap lega skit ati. oops hampir terlupa....a million thanks to MAK LANG AZIE ....kerana sudi menjadi talian hayat ku. Ramah dan mesra sekali mak lang melayan segala pertanyaan ku mengenai brownies.


ni plak order ari khamis dari munirah- ukm, ari jumaat choc cake with cheese dari dr zauyah dan senin , ari ni...dari my old friend masa sama2 keje bank dulu...en hilmi dari penang. dia ode 2 biji choc moist with cheese ngan cheese cup cake. a very last minute order dari en hilmi ni...tapi k/gie, his wife yang buat order coz kebetulan k/gie ada kat kl. en hilmi pesan kat k/gie to get any cakes from me hehehe coz dia nak rasa dan coment my cooking adoiiiiii takutnyaaaaaa anyway tenkiyu pada k/gie dan en hilmi en hilmi one of our managers dulu masa kat bank...lama ku kerja satu office dengan dia, he is a very nice guy. very friendly dan tak kedekut. byk kenangan kami ngan a few others managers, officers and my boss....dulu macam ada clique kat office tu...we used to go makan2 together bila lunch time or gi testing food kat hotel2 and masa tu i was the youngest one kih kih kih.


ni plak irfan kat swimming kelas. irfan join 'Pearl Kids Programme" anjuran Kem Belia dan Sukan. Aceli tak plan pun and we know nothing abt this program. but my husband colleaque is involved with this program and she pushed us to let irfan join the program. so saturday tu walaupun ku amat le penat....kami bawa le juga irfan ke kelas tu kat pusat akuatik bukit jalil. saturday mula 2.30 sampai 5.30 petang. yang kelakar on sunday tu....kami keluar rumah dlm 11.30 gi alamanda cari suar swimming then terus gi kenduri kat kompleks kejiranan presint 9, pas tu terus proceed ke bukit jalil. ku masa tu pakai baju untuk ke kenduri le. coz masa bersiap tu cam kelam kabut so fikiran tak sempat nak fikir yang lepas kenduri tu ku nak gi kolam renang....so ku berada di bukit jalil ari tu dengan pakaian yg out of place. ada byk mata2 dan muka2 yang memandang ku dengan rasa agak pelik. but what to do....what bodo je lah.

ni plak ari ahad di bukit jalil juga. ari ni ku ajak faridah masukkan skali anak2 dia. so that ada geng le ku nak melepak kat bukit jalil tu hahahaha. swimming program tu seminggu 2 kali kelas dia. sabtu petang ngan ahad pagi. so lepas ni busy sepanjangminggu le. tak apalah demi anak2 kan. irfan memang beriya nak masuk ha. terimakasih tak terhingga pada Puan Norizah kerana informed and pushed us to enrol irfan to that program


cheesecake with stroberi filling....buah tangan buat chak sekeluarga.


FINALLY SAPA YANG BERMINAT NAK ORDER DOOR GIFT ...SILA LAH HUBUNGI KU DI 0129102655 ATAU EMEL zanaz70@yahoo.com

[quote]
Quote:
jom kita sembang:
masriyah: syukur....rezeki kan....lagipun ada kawan tolong buat marketing
ha@ chendana: kalau kita rajin, rezeki pasti ada
maklang azie: memang byk...ada masa tu nek panik gak mak lang oiiiiiii syukur ada yg sudi membantu menyiapkan tempahan.
hajar: thanks hajar, first time hajar dpt tempahan sebegini.
chedesam: rezeki jgn ditolak tapi diusahakan
ejea: penat memang penat...tapi seronok bila dah berjaya siapkannya...satu kepuasankan. nak kata hebat belum lagi...masih byk perlu dipelajari.
ana: thanks ana


Tuesday, 6-May-2008 04:35 Email | Share | | Bookmark
main2 bc

 
 
 
View all 6 photos...

cuppies bawa umah k/siti

saturday 3/5....ada majlis kesyukuran kat kejiranan ku ni...umahnya selang sebuah je dari umah ku...umah k/siti. so tak tau nak bawa apa...so pepagi lepas bekpas ku bakar cuppies oren. lagipun ku nak terai wat cuppies dlm cup yg biasa tu yg lembut...but some of it ku bakar dlm cup souffle tu. emmm memang tak eti lah ku nak bakar dlm cup kertas lembut tu...senget benget jadinya cuppies oren ku tu... 16 cuppies yang dlm cup souffle tu ku deco utk buah tangan ke rumah k/siti. the other 16 cuppies yg senget benget tu...serta yang selebihnya tu...ku saja je lah main2 bc....test2 skil hehehe. yg 16 tu ku masuk kotak simpan dlm fridge...sambil dok pk2 kat sapa nak ku kasi...coz yg ada baki2 lagi tu pun sure tak terlarat anak2 ku nak makan hehehe. ku tingat kat faridah...my gud fren. ku dok rasa dia mesti datang umah ku samada sabtu or ahad utk anto wit kutu...so dok ingat nak kasi dia....dan petang tu...memang tepat jangkaan ku...faridah singgah anto wit kutu...so ku pun kasi le cuppies tu utk makan2 ngan anak2 dia


cuppies utk faridah


ini lak cara manis yang ditempah oleh ayu @ http://www.ayousha.com dari putrajaya. dia tempah cara dan lompang utk majlis kat umah dia di putrajaya. thanks ayu kerna sudi tempah dari akak. dan lega ati rasanya bila dengar tetamu ayu suka dengan kuih2 tersebut. seawal 5 pagi ku bangun untuk siapkan kuih2 tempahan ayu ni coz ayu nak 160 pcs of lompang and 85 pairs of cara manis. hubby dia datang pick up at 11 am cengitu. lepas lunch dan rehat kejap...ku continue lagi buat cara manis dan lompang utk my fren Lina Azim. beside lompang lina nak juga karipap frozen dan moist choc with cheese. tapi karipap dah buat malam sebelum tu dah...so tak le kelam kabut. thanks lina for your repeating orders.


ni plak kopi jenama tenom yang hubby ku beli masa dia gi Sabah aritu. Udang kertas, udang kering dan ikan bilis tu plak buah tangan dari org sana. teh storberi cameron valley tu teh favorite ku yang ke pesan suruh hubby beli masa dia gi cameron highland march ari tu.


ni plak buah tangan dari hubby untuk ku dan syairah. niway...buah tangan ni...ku yg pesan. kalau harap dia beli...emmm sure tak ingat punya hahaha tak romantik sungguh hubby ku itu kat irfan dia beli t shirt mount kinabalu. so layan je lah gambar2 ni yek. cite ni sesetengahnya dah basi pun. tapi ni baru rasa nak upload dan bercerita hehehe.

Quote:
jom sembang:
hajar: terpaksa le main sendiri dah tak ada masa nak gi berguru hehehe. hepi mother's day to u too

boxhousestudio: kena le bgn awal...takut nanti tak siap plak kan...coz tak pernah amik ode koi melayu byk cengitu so tak reti bajet masa le. betui k/tun apa lah rahsia org dok wat cuppies guna papercup lembut tu....cheq tak eti lah hepi mother's day to u too.

hellikonia: hepi mother's day to u too...oooo org ode ke...ingat yatt nak beli jiwa bibik yatt kih kih kih

bonda ej: thanks ej...happy mother's day to u too

srsfeqah: thanks...salam hari ibu buat awak juga. jom le main bc skali

umieaisyah: workaholic ke zana ni hehehe....dah ari lain dok atas katil je...sesekali elok juga membz kan diri . stamina....emmm tak ada rahsia apa sgt pun tapi bila minggu2 yg sibuk tu...tak lupa le makin multivit ari2 hehehe kalau tau makan seminggu skali je niway zana jenis org hyper skit.

zaikulim: memang rambang mata bila pi nilai tu...sebab tu suka shopping tpt yg tak byk sgt pilihan...cepat skit sudah

madiha: dah kawan nak...lagipun rezeki bukan tau bila nak mai kan so bila ada tu grab le selagi terdaya. betui kata madiha...kalau rajin musti ada rezeki

zura: aminnnnnnn....makbul le doa zura tu...ishhh tak abis2 ngan tag lagik yek....dah jawab dah jap lagi update

ejeamie: epi mother's day to u tooo...cha sihat ka???

maklang: dah kawin mau macam2...macam2 le gak jadinya tak sampai ati nak tolak


Friday, 2-May-2008 08:05 Email | Share | | Bookmark
epi besday to OH

 
 


HAPPY BIRTHDAY TO U, HAPPY BIRTHDAY TO OH...HAPPY BIRTHDAY TO U

2nd May birthday kakak no. 3 ku. it is her 46th birthday. masa 2-3 days before her birthday ku baru dok terfikir2 what to give her.....mula ingat nak buat brownies and post to her...tapi ish malasnya nak uruskan hal pos mengepos ni....dalam pada tu ku dok jejalan kat fp kengkawan skali sampai kat k/daalia punya fp....ku dpt tau k/daalia dah meniaga cuppies and her location kat ipoh...so hoorayyy...solve my problem. so pe lagi contact k/daalia le...minta wat cuppies utk besday akak ku tu.

memula ku ckp kat k/ros - aceli nama akak ku tu roslina kecit2 ku tak pandai sebut ros so ku panggil 'oh' je so panggilan tu menten sampai le ku dah besor...since ku tak panggil dia kak, so ku rasa elok juga ku menten panggil dia dgn panggilan manja 'oh'. every year bila kami berkumpul...isu panggilan manja ku kat dia mesti jadi bahan ketawa...my other sisters/SIL, my nieces/nephews wld say that...apa lah dah tua pun cakap dok pelat lagi...ros pun tak tau sebut .

niway back to story pasal nak amik cuppies tu...oh kata dia tak tau le kat mana tpt k/daalia tu. so ku call k/daalia tanya. k/daalia kata normally org tau le kat mana tempat tu. lepas k/daalia explain dan ku pun tgk road map yg k/daalia attach ku pun explain le to her. dia kata....dia tau dah kot kat mana. dia kata...dia tak brapa cekap kat ipoh tu...lagipun dia ni penakut skit bila drive and lesen pun baru je setahun jagung kot hehehehe...the kelakar part dia kata dia bawa keta 40 kmj je...tapi bila org potong siap marah orang, siap hon lagi gelak besar ku kat dia...ku cakap...kalau 40kmj je bawa kete sure boleh baca seme sign bod so takkan le tak jumpa signbod umah k/daalia kah kah kah. niway oh tak tau pun dia kena pi amik kek utk besday dia. ku just kata p amik barang ku kat umah tu. nak tak nak ku paksa dia amik gak on 2nd may tu hahaha...haru punya adik...aci men paksa je. bila dah dapat....sonok le dia...so beautiful katanya...sayang nak makan. anak dara dia plak kata...kita awet je kek ni tak payah makan coz cantik sangat. so thank you very much k/daalia kerna dpt menghasilkan kek yg cantik dan menerima tempahan di saat akhir. tapi sayangnya k/daalia dah nak pindah kl plak...emmm lepas ni nak kena cari tokey cuppies lain le plak kat ipoh nun




[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net