Zana's FotoPage

By: Zana Hassan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 15-Jan-2009 10:28 Email | Share | | Bookmark
15th anniversary

 
 
 
View all 4 photos...
today our 15th wedding anniversary. as usual...tak ada apa2 celebration pun.... maybe go out for dinner together le kot...

sedar tak sedar dah 15 thn usia perkahwinan ku dgn suami. cepat masa berlalu. macam2 telah dilalui. harapan ku agar kami terus tabah dan bahagia mengharungi hidup bersama sepanjang hayat.

emmm tak ada gambar plak nak letak...gambar mostly dlm desktop dell. tapi desktop tu wat hal lak.. ni guna desktop sotec lak. soft copy...malas nak cari hehehe.sotec ni pun dah biol...thumbdrive tak boleh read plak... seminggu dua ni dok tensen ngan hal computer je.


masa ni dah bertunang. 2 orang remaja tu anak2 boss ku en yaacob ahmad. gamaknya bebudak tu pun dh beranak pinak hehehe. masa bercinta...kami tak ada gambar bersama...tak teringat pun nak bergambar kih kih kih.

gambar kawin masa 1992

latest family foto


Monday, 12-Jan-2009 07:04 Email | Share | | Bookmark
3 tier wedding cake class

 
 
 
View all 5 photos...
setelah sekian lama dok cari tempat yg sesuai utk ku mendalami ilmu mendeko kek, akhir nya ku membuat keputusan nak belajar dari ayu yuliana @ loveliana-online.blogspot.com. ini memandangkan lokasi nya agak tak jauh, wpun kurang familiar dgn kinrara namun ku punya talian hayat hehehe. namun nasib menyebelahi ku. awal 2009 bila ku buka blog ayu...ku lihat...address nya telah berubah...ayu telah berpindah ke lokasi dimana tpt ku menyewa rumah dulu hehehe, diseksyen 7, satu jalan sebelum ke rumah sewa ku dulu...memang seronok sgt. terus ku menghubungi beliau untuk mendapatkan pandangan kelas apa harus ku ambil dan schedulenya. so ku telah attend kelas bersama beliau pada 10 dan 11 hb baru ni.

ni lah foto ku bersama k/ayu dan juga teman seperjuangan ku pada ari tu.


nilah hasil dekorasi kek dari gee, anis dan juga ku punya kaler pink.


ni lah hasil pertama bunga ros ku yg diletak diatas kek hehehe. wpun pernah belajar membuat ros, namun tahap keyakinan begitu rendah jadi ku tak berani letak atas kek. skali je ku penah letak. kali ni dgn k/ayu, ku seakan terpaksa menghasil berbelas2 kuntum ros utk diletakkan di atas kek2 tersebut.memang tak rugi ku attend kelas ni. sabar sekali k/ayu mengajar kami esp ku dan gee le...anis plak telah pernah dtg berguru dgn k/ayu sebelum ni. wpun hasil ku tak le sehebat sifu ku atau sifu2 lain namun pada ku...ianya terhasil pun dah cukup bagus hehehe.




barbie doll dari fondant, kelas ni ku ambil juga. kelas ni pd 11hb.



Tuesday, 6-Jan-2009 10:59 Email | Share | | Bookmark
jom jamu mata

 
 
 
View all 5 photos...
abis edisi jalan2 meh kita makan2 le plak hehehe. ni seme dah lama wat cuma tak upload kat fp je. dok jalan2 kat tenet tak tau le kat blog or fp siapa...ku ternampak apple crumble tart. so pe lagi...ku pun terai gak le...emm sedappp. anak2 pun suka. resipi lak men hantam saja.

kalau ada yg berminat nak ode...sila lah... sebiji rm1.20 dan minimum order 25 pcs.


ni fudge brownies copy resipi kat fp maklang...emmm berzaman dah orang lain dok buat...ku je dok peram resipi. memang jarang sesangat ku wat brownies. coz...kurang gemar. tapi fudge brownies ni kira antara yg tersedap le ku penah cuba.


ni yg ditambah dgn skit coklat ganache...kalau malas nak buat...nak ode pun boleh

Fudge Brownies

1 cup butter, melted 250 gm
1 cup cocoa 110 gm
2 cups sugar 440 gm
1 1/2 tsp vanilla
4 eggs
1 1/3 cups flour 170 gm
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 cup nuts or chocolate chips (optional) (maklang prefer letak choc chip)

Mix cocoa in well with the melted butter. Add sugar, vanilla,
and eggs, mixing well. Add flour, baking powder, salt, and nuts
or chocolate chips. I actually prefer the chocolate chips!! Pour mixture
into a greased 9 by 13 inch pan. Bake in a preheated 350F oven for
25 - 30 minutes, until a toothpick inserted comes out almost clean, you do
not want to overbake!

Nota : Maklang ulam pegaga kata bakar dengan suhu 180 selama 40'



ciskek dgn sponge cake sbg base. tak ingat resipi mana ku amik. but tak laku langsung kat umah. ku pun tak suka. cheese tu suka le...tapi tak suka dgn base sponge cake.


cheese cupcake. sama je rasa cam cheesecake cuma dibuat dlm papercup je hehehe. ku suka makan cheese cupcake ni lagi dari cheesecake. coz teknik bakar yg berbeza memberikan skit perbezaan dari segi teksturnya. ku buat ni ku taruk hazelnut yg ku tumbuk kasar2...emmm cedapnye




Friday, 2-Jan-2009 10:14 Email | Share | | Bookmark
jom pi PD lak

 
 
 
View all 6 photos...

sebelum gi PD. ku sibuk dgn tempahan kuih muih dan juga kukis. kukis dari kwn ku Alice yg celebrate krismas. so a day before christmas, alice dan family datang umah utk amik kukis. aceli ini kali pertama bagi suren (hubby alice) dan anak2 dtg umah ku ni. suren adalah my husband nye bestfriend. so secara tak langsung ku pun jadi close dan alice. lagipun kami sama2 dulu kat jepun. terkejut ku jumpa anak2 alice esp yg kedua dan ketiga, ahana dan ashwina. coz ku dah lama tak tengok derang. the last time ku tengok ashwina...dia masih baby lagi. tup tup sekali jumpa...dah besar dan mulut pun pot pet pot pet. gambar kat atas posing dengan alice anak branak. lepas krismas on 29th ku gi umah alice tp dok bz pot pet pot pet ngan alice lupa lak nak bergambar

kek oren dgn whip cream...emmm tak sesuai langsung utk whip cream diwarnakan luntur warnanya. ni kek bawa gi umah alice sebagai buah tangan utk derang.

masa krismas lak akak sulung ku sekeluarga dgn akak no. 3 ku datang umah. jamu simple menu je bihun sup, cistat, karipap dan kentang oregano. tak byk amik gambar coz sonok bergebang. lagipun kebelakangan ni ku memang malas nak amik gambar ....ntah le kenapa gambar eva je yg byk...comel dia bergaya dgn baju burberry.

dah byk word yg eva dah boleh sebut pun. masa kami kat Teganu, eva celebrate her 2nd birthday. tak dpt le kami join. ni le ahli paling kecil dlm keluarga ku.


antara tempahan yg ku terima dlm seminggu dua tu....dgn every weekend dlm disember dok outstesen plus weekdays ada tempahan...waduh2...jadi bz giler ku dibuatnya. tapi dah rezeki ku terima aja.


ni pemandangan kat blakang resort kami dok kat PD tu. kami gi bertolak petang jumaat ke PD. dok kat Glory beach resort. dok apartment 3 bilik. hehehe tak padan ngan family kecil ku ni hehehe. ajak akak ku join...tapi derang tak nak...ajak fiza pun dia tak dpt join gak...so kami 4 branak je lah. aceli PD...emmm agak boring. lagipun setahun berkali2 lepak kat PD...mana tak boring. nak mandi laut pun....tak lalu...coz air itam giler. irfan je yg tak reti2 dedulu ku rasa pantai pg kotor...rupa2nya...pantai pd lagi teruk hehehe. nyesal lak tak mandi kat miami beach pg last week tu. bila dah tak ada tpt nak rayau, nak mandi pun tak lalu...so boring giler le jadiknya. pool plak penuh dgn manusia2 yg bercuti hehehe. ramai sesungguh...kalu dr bilik ku...pool tu tak nampak air...nampak orang je hahaha memang ku bosan giler kat sini...bila dah bosan mula le nak naik angin je hehehe...hubby ku pun kena tempiasnya kihkihkih...kecian kat dia...dah le bz dgn workshopnya...wife lak buat hal kihkihkih. saturday...ku bawa anak2 gi lunch kat town PD. lunch kentucky. sambil round2 kat PD Walk ngan oceanic mall dia. nasib le trip kami tak lama just 2 malam je. kalau tak mau giler ku dok PD tu hahaha. lagipun ku rasa...ku dah agak penat dok travel every weekend...tu yang bila yg last ni...ku jadi tak hepi. tu lah nak jalan sgt....amik ko...sampai tak terlayan kah kah kah.

layan je lah gambar yg ku amik masa lepak2 kat pantai pd waktu petang.


Monday, 22-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Penang...kami mai dahhhhhhhh

 
 
 
View all 4 photos...

pemandangan dari tingkap bilik otel kami. dok kat dorsett penang hotel.

friday morning kami bertolak ke penang plak...kali ni workshop untuk northern region. penang adalah tempat yang paling2 ku dok tunggu je....cukup excited nak ke penang. memang le dok balik kg di penang gak tapi tu bukan kat penang island. kampung kami kat seberang perai...so bila balik kg jarang berkesempatan nak ke penang.

ku start keja kat penang tahun jun 1992, masa tu ku dok kat seberang jaya...ari2 ulang alik nek feri. pastu 1993 ofis pindah ke bayan baru sebelah sunshine square...so thn tu ku pindah ke bukit gedung plak sampai le tahun mac 2001. pastu....penang tinggal kenangan hehehe...ogos 2004 ku jadi warga b.b.bangi lak. byk kenangan kat sana.... niway ku suka dok penang. skarang ni pun anytime je kalau hubby dpt transfer penang....ku will be the happiest person hahahaha

sblm ke penang island kami singgah dulu kat umah mertua ku ....lepas lunch baru check in ke dorsett hotel. petang tu sempat juga ronda2 kat area tg bungah dan batu feringghi. and took our dinner kat food court sebelah fort cornwallis depan wisma pelaut. ....time2 petang ni...pe lagi ...pekena mee sotong le dengan ais kacang dari kedai jalil. memang best....terangkat....dah lama ku tingin nak makan mi mamak macam kat penang tapi kat bbb nih...mee mamak hampehhhhhhh tak menepati citarasa ku langsung...bila kena mee goreng hameed ni...fuyooooooooooo ais kacang dari gerai jalil pun tak kurang hebatnya...jauh skali beza dgn ais kacang kat bbb nih... wpun tak tinggi tapi rasanya memang power beb... anak2 ku pun kata sedap giler kat sini makan hehehe. the next day pun kami dinner kat food court ni lagi dengan menu yg sama hehehe...2nd day ku ode air kelapa spesel lak...makan tetap mee sotong hehehe. irfan dan syairah makan nasi goreng daging merah. masakan tomyam kat sini pun much much more better taste dari kat kedai2 kat bbb yg ku biasa dok makan hehehe. ni way...ni le tempat lunch ku dulu2 masa keja kat lebuh pantai.

ni lah ais kacang, mee sotong dan juga nasi kandar ngan telur sotong....emmm dh lama dok tingin makan telur sotong ni. lepas kempunan ku.

saturday ku rayau area bayan baru. aceli nak gi lawat apartment yg ku sewakan. sempat le gi berkenalan dengan penyewa apartment ku tu, intan namanya. puas ati ku tengok intan jaga apt tu. pastu kami shopping kasut sekolah kat sunshine square. beli nasi kandar kat kassim mustaffa kat bayan baru pastu pi makan kat pantai seagate. tu la tempat ku dan hubby lepak2 masa weekend dengan anak2. hubby suka bawa anak2 main tpi pantai tu...sambil korek2 pasir cari ketam...masa tu irfan baru umur dlm 2 tahun lebih je.


apt ku dan pantai seagate.

dari pantai seagate ingat nak singgah queensbay mall tapi terlepas exit le plak ingat nak kuar kat area usm patah balik tapi irfan tak nak...dia sibuk nak mandi laut kat batu feringghi lak. so..terus balik otel. yg kelakarnya...ku ni bukann le tau sgt jalan2 kat penang ni...coz ku jarang drive area tanjung...cuma drive pergi balik keja je. tapi masa pepagi cari bekpas...abis seme lorong2 kat tanjung tu ku masuk ngan keta terjumpa le roti canai transfer road yg satu masa dulu punya la femes dan memang sedap...esp daging dia. tapi kali ni...hampehhhhhhhhh...roti canai pun tak sedap, daging pun tak sedap...jauh beza benor lari rasa dia dari 10-12 thn sudah...gamaknya tukang masak yg dulu dah meninggal kot yek hahahaha.

petang....gi bawa irfan mandi kat miami beach lak...mula ingat nak mandi juga...tapi mengenangkan tak ada masa yg panjang...so malas le...irfan je yg mandi...syairah just main2 air kat tepi2 je. ku lak dok melepak makan rojak buah . kol 6 gi jemput hubby kat otel...dan gi dinner mee sotong

ahad...ku tak kemana just gi beli bekpas je. mula ingat nak ke chowrasta...tapi malas le plak. ku just round kat guardian kat penang plaza je. 12 dah check out. on the way balik singgah kg ku jap jumpa mak ku plak

miami beach

monday...ari dobi mendobi...4 mesin...aduiiiiiiiii bab ni le yang paling memenatkan bila outstesen kan...penat keja dobi mendobi ni...pastu nak kena iron plak coz the next weekend nak kuar lagi. pastu minggu ni ada ode gak le sesikit... so memang bz dan memenatkan.

Quote:
meh nak habag:

zai & cek de sam: hepi new year to u tooo

ana: memang tak sedap gilos roti canai transfer road aritu ku mkn. roti tak berbentuk roti canai...pastu masin giler...kuah pun tak sedap...pelik sungguh rupa kuah dal dier. kuah daging itam dia pun tak sedap. tapi heran ramai gak orang. mee sotong kat food court yg betui2 sebelah fort cornwallis tu...kat kat roundabout tu ...ada satu parking lot mengadap jalan (ku x ingat nama jalan tu) tapi yg ada wisma pelaut dan mahkamah kot (sebelah imigresen tu mahkamah kan) so food court tu tepi jalan tu berdepan dgn wisma pelaut bersebelah dgn parking lot dan juga fort cornwallis. pi le makan kat hameed tu dan minum kat kedai jalil...fuyooo power beb. tapi hameed ni after 2pm le baru ada. dulu2 time lunch memang tak dpt le makan mee hameed tu. sempoi mee dia. mee goreng dan mee kuah dia ada sambal sotong plak kat atas. nasi kandar bukan le favorite ku sgt...tapi telur sotong memang favorite hehehe tu le antara sebab ku makan nasi kandar hahahaha.

umieaisyah: p le penang....makan seme sedap2 kan.


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net